logo
RNTV Live

Garda Națională de Mediu face față perioadei de prohibiție la pescuit! S-au confiscat 250 kg de pește și 14 km de plase de pescuit ilegal

439864267_862136472611003_194952483257445981_n
Constantin Corina

În cadrul unei ample acțiuni desfășurate atât pe apă, cât și pe uscat, comisarii Gărzii de Mediu au confiscat patru autovehicule, 250 kg de pește și 14 km de plase de pescuit ilegale.

În perioada 22 aprilie 2024 – 27 aprilie 2024, 40 de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, în colaborare cu 280 de polițiști din cadrul IGPR – Direcția Rutieră și Ordine Publică din județele Constanța și Tulcea, au inițiat o amplă acțiune de inspecție și control.

Obiectivul acestei operațiuni a fost prevenirea și combaterea activităților de braconaj piscicol desfășurate în zona Fluviului Dunărea, a Rezervației Biosferei Delta Dunării și a Mării Negre, atât pe apă, cât și pe uscat.

  • Echipele mixte repartizate pentru acţiunile pe uscat, au verificat, în numai 7 zile, 1256 de autovehicule şi autoutilitare, constatându-se neconformităţi cu privire la transportul de peşte.

În cadrul acțiunii desfășurate, au fost confiscate 4 autovehicule care transportau pește din speciile scrumbie, somn, sânger și caras, fără documente legale de proveniență. De asemenea, a fost predată o cantitate totală de 250 kg de pește către centrele de prima vânzare, iar banii obținuți din vânzare vor fi direcționați către bugetul de stat.

Pentru autovehiculele care transportau pește fără documente legale, vor fi întocmite sesizări penale.

Verificările efectuate pe apă, cu ambarcațiunile din dotarea Gărzii Naționale de Mediu, au acoperit zonele Brațul Borcea, Chilia, Sulina, Sfântul Gheorghe, precum și tronsonul de Dunăre între Fetești, Hârșova, Cernavodă, Brăila, Galați, Cotul Pisicii și Isaccea, inclusiv Complexul Lacustru format din lacurile Razelm, Sinoe, Golovita și Smeica.

În plus, în urma controalelor desfășurate atât ziua, cât și noaptea, au fost identificate 524 de unelte de pescuit interzise în această perioadă, inclusiv 150 de bucăți de vintire, 350 de bucăți de plasă monofilament/setcă însumând 14.000 m, 24 de bucăți de năpârca și prostovoale. Toate acestea au fost ridicate în vederea confiscării.

Foto: Garda Naţională de Mediu

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor