În weekend, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au efectuat verificări în târgurile din București și alte localități pentru a depista comercianții care vând animale vii, inclusiv specii protejate de lege. Acțiunea a avut loc în colaborare cu un biolog de la Societatea Ornitologică Română (SOR) și trei polițiști din cadrul DGPMB – Serviciul pentru Protecția Animalelor, se menționează într-un comunicat al Gărzii de Mediu.

Pe parcursul acestor controale, au fost identificate persoane care comercializau diverse specii de păsări protejate. În urma constatării acestor ilegalități, comisarii au întocmit două sesizări penale, conform OUG 57/2007, care interzice vânzarea, deținerea și transportul păsărilor protejate, fie ele vii sau moarte.

În total, 70 de exemplare de păsări din specii diverse, precum scatii, florinți, cinteze, cănărași, sticleți, cânepari și inărițe, au fost confiscate și eliberate în mediul lor natural. Cu toate acestea, două dintre ele au fost preluate pentru recuperare, nefiind apte de zbor la momentul eliberării.

Garda Națională de Mediu a subliniat că aceste controale vor continua în piețe și târguri pentru a preveni comercializarea ilegală a speciilor protejate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews