logo
RNTV Live

Garda de Mediu a confiscat 94 de păsări protejate de lege după ce acestea erau puse la vânzare

Captura-ecran-24
Constantin Corina

Comisarii de la Garda Națională de Mediu au confiscat 94 de păsări sălbatice din specii protejate de lege, găsite la vânzare în diverse târguri.

Majoritatea au fost eliberate în natură, cu excepția a șapte exemplare care nu puteau zbura.

„E sâmbătă. Şi cum sâmbăta şi duminică, în general sunt zile «de târg» în care oamenii pun pe tarabă ce nici nu-ţi trece prin cap, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului General – Direcţia Biodiversitate, s-au organizat şi au dat şi ei o tură prin aceste locuri să verifice dacă nu cumva se comercializează şi niscaiva vietăţi protejate de lege. Nu s-au dus singuri, ci însoţiţi de un biolog din cadrul Societăţii Ornitologice Române şi de 3 poliţişti din cadrul IGPR – Directia Protecţia Animalelor şi de la DGPMB – Serviciul Protecţia Animalelor. În urma «vizitei» desfăşurate incognito (toată lumea în civil), comisarii GNM au găsit mai mulţi «întreprinzători» care puneau în vânzare multe exemplare din diferite specii de păsări protejate de lege”, a transmis Gărda Naţionala de Mediu, într-o postare pe Facebook.

Păsările erau din diferite specii (scatii, florinţi, cinteze, sticleţi, mugurări, cânepari)

Partea cea mai frumoasă a acţiunii a reprezentat-o eliberarea în mediul natural a păsărilor confiscate (mai puţin 7 exemplare care au fost preluate în vederea recuperării, nefiind apte de zbor la eliberare)”, a mai adăugat Garda de Mediu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor