Sursă foto: Basilica.ro / Mircea Florescu

Credincioșii veniți la Mănăstirea „Sfânta Maria” din Urlați s-au bucurat de o atmosferă deosebită la slujbă. O prezență specială a fost cea a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Arhiepiscopul Bucureștilor, Mitropolitul Munteniei și Dobrogei, Locțiitorul Tronului Cezareei Capadociei și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a participat duminică la Sfânta Liturghie din Duminica Tuturor Sfinților Români, a II-a după Rusalii, la mănăstirea din orașul prahovean.

Un alt aspect care atrage atenția este implicarea tinerilor prahoveni în viața Bisericii. În Grupul Vocal Psaltic „Bethleem”, care a dat răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie din Duminica Tuturor Sfinților Români, se remarcă adolescenți proveniți din satele din județ, dedicați credinței creștinești și celor sfinte.

Dacă, spre exemplu, David Iordăchescu și Marin Mihail sunt absolvenți ai facultății de Teologie „Iustinian Patriarhul” din cadrul Universității București, amândoi provenind din Urleta, Bănești, Ilie Gasparovici și Mihail Mihalache sunt în prezent elevi ai Colegiului Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

Sursă: Basilica

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *