logo
RNTV Live

GALERIE FOTO: „Oaza de cultură” la Florești, cu lecții de istorie și momente artistice deosebite

20230719_113311
Ștefan Petre

La Domeniul Cantacuzino din Florești a avut loc, miercuri dimineață, o întâlnire culturală deosebită, parte a proiectului „Oaza de cultură”, inițiat de prof. Drăgostin Raluca.

Copiilor care au participat la manifestările culturale din ziua de 19 iulie („Cântec, dans și voie bună!”) le-au fost prezentate informații referitoare la istoria Palatului și a Domeniului Cantacuzino, oferindu-li-se de asemenea activități de învățare în aer liber și programe de recreere. Evenimentul a avut imprimată asupra sa o puternică amprentă tradițional românească, prin momentele artistice minunate susținute chiar de cei mici și prin dansul tradițional „Perinița”, realizat de toți participanții la final.

Grupul „Amicii” de la Centrul Județean de Cultură Prahova și Școala Populară de Arte din Ploiești, prin grupul coordonat de prof. Mioara David și prof. Gheorghe David au prezentat un program divers de cântece și dansuri, iar ansamblul folcloric de cântece și dansuri „Mlădițele” din Filipeștii de Pădure, coordonat de prof. coregraf Felicia Ispas, a susținut, de această dată, un program de dansuri.

Toate aceste manifestări s-au desfășurat la umbra copacilor de pe domeniu. Copiii s-au bucurat de vacanță împreună, promovând în același timp, de o manieră apreciabilă, valori civice, artistice și spirituale deosebit de importante pentru identitatea noastră națională și culturală. Mai mult, buna integrare socială a fost un obiectiv important al întâlnirii din Florești, la toate demersurile participând de asemenea tineri cu dizabilități și cu cerințe educaționale speciale, din partea Centrului Școlar de Educație Incluzivă din comuna Filipeștii de Târg, sau elevi proveniți din medii defavorizate.

Proiectul socio-cultural-educațional de voluntariat este coordonat de inițiatoarea lui și de prof. Băicoianu Elena, fiind organizat în colaborare cu Carmen Croitoru (manager de proiecte cultural-educaționale), Centrul Școlar de Educație Incluzivă din comuna Filipeștii de Târg și Asociația „Prietenii” din Florești.

Ansamblul Mlădițele din Filipeștii de Pădure, prezentându-și programul artistic:

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor