Sursă foto: Ziarul Prahova

La Comarnic a avut loc, în weekend (24-25 iunie 2023), cea de-a doua ediție a evenimentului muzical cu temă tradițională „Festivalul Drapelului”, dedicat Zilei Naționale a Drapelului.

Pe terenul de fotbal al orașului Comarnic au concertat Alesis, Fuego, Adrian Enache, Gabriel Dorobanțu, Partyband Mode și mulți alții.

Puțini știu că la Comarnic, pe unul dintre cele mai importante repere ale orașului: Muntele Pleșuva, a fost arborat pentru prima dată tricolorul românesc, la data de 29 iulie 1839, marcând, astfel, pe veci localitatea prahoveană drept un punct crucial în stabilirea identității neamului românesc.

Cum în fiecare an, pe 24 iunie, se sărbătorește și „Ziua Națională a Iei”, spectatorii au celebrat cu această ocazie și portul național, purtând o ie sau o cămașă tradițională  românească.

Citește și:

Festivalul Drapelului de la Comarnic a fost întrerupt, din păcate, de ploile abundente de duminică, dar comărnicenii și nu numai s-au putut bucura, de Sânziene, de o zi plină de spectacol dedicat Tricolorului, iubitorilor de istorie, cultură și tradiție românească!

Surse: Ziarul Prahova, Primăria Comarnic

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *