Senatoarea PSD Gabriela Creţu a fost suspendată din partid sâmbătă, în urma reținerii fostului său soț, Dumitru Buzatu, de către DNA pentru luare de mită. Aceasta consideră decizia nedreaptă și că intenționează să o conteste la Comisia de Integritate a PSD.

„Eu ce am făcut? De ce sunt condamnată? M-au suspendat din partid pentru că vorbesc mult și îi critic, dar asta este cu totul altă situație. Suspendarea mea este total nedreaptă, și nu cunosc motivul. Voi contesta această decizie la Comisia de Integritate. De ce ar trebui să fiu suspendată din partidul în care am contribuit timp de 33 de ani, am muncit, am coordonat campanii și am câștigat cinci campanii?”, a afirmat Gabriela Creţu.

Senatoarea PSD a menționat și demisia fiului său, Tudor Buzatu, din funcția pe care o deținea în cadrul Secretariatului General al Guvernului, subliniind că este un gest de onoare.

„Tudor și-a dat demisia, și este o victimă absolută. Să presupunem că Tudor și-a dat demisia pentru că lucra alături de mine, cu premierul, și avea un rol executiv. A fost o demisie de onoare, și nu din vreun motiv anume”, a transmis Gabriela Creţu.

Ea a precizat că este separată de Dumitru Buzatu de 20 de ani și divorțată legal din 2015, subliniind că are o relație de colegialitate cu fostul soț, așa cum au și alți membri de partid.

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost exclus din PSD, potrivit anunțului făcut de președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, sâmbătă.

Decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi în ședința Biroului Politic Național al partidului.

În același timp, fiul președintelui CJ Vaslui, Tudor Buzatu, și-a dat demisia din funcția de secretar de stat la SGG, în timp ce Gabriela Creţu, fosta soție a șefului CJ Vaslui, a fost suspendată din partid.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *