După 8 ani de frămantări, Gabriel Oprea, fost vicepremier pe securitate națională și ministru de Interne, a fost achitat definitiv în dosarul privind tragicul accident rutier din 2015 cand un polițist a murit, Instanța considerand că acesta nu este responsabil pentru moartea omului legii.

Calea spre achitarea definitivă a început în martie cand Tribunalul București a decis că  „FAPTA NU EXISTĂ”. Decizia din martie o confirma pe cea din 2018, a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care stabilea, în Încheierea din 18 iunie, că “nu există nicio legătură între atribuțiile de serviciu ale ministrului și fapta de ucidere din culpă”, notează realitatea.net.

Tot în acest an, Gabriel Oprea a fost achitat definitiv și în dosarul maşinii achiziționate de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI. Decizia finală a venit după ce în noiembrie 2021, președintele UMPMV a fost achitat în primă instanță de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit sursei citate.

Acest dosar a fost închis astăzi, după aproape 8 ani lungi de procese, de acuzații lipsite de orice fundament, de atacuri la persoană, la familie, ofense și umilințe aruncate public, sistematic, asupra unui om nevinovat„, a transmis Gabriel Oprea, președintele Uniunii Naționale pentru Progresul României.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *