Apartamente false vandute intr-un complex imobiliar din Ploiesti. Cel putin 16 oameni au fost pacaliti, iar prejudiciul ajunge la 1 milion de euro. Un apartament costa 51.000 de euro, in blocuri unde anchetatorii au descoperit inclusiv nereguli in modul prin care au fost construite. Doi dezvoltatori imobiliari, un avocat si un notar au fost retinuti la finalul unor audieri care au durat pana in zori. Asa se face ca un apartament, de exemplu, platit integral de catre viitorul proprietar, a fost vandut de cel putin 5 ori.

Inca din 2016, de cand a inceput constructia blocurilor vizate de acest dosar, din cele doua complexe imobiliare, White Tower şi City Gate din Ploieşti,  dezvoltatorii au apelat la metode ilegale, arata ancheta. Astfel ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în fața autorităților publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât și la notarul public, pentru vânzarea apartamentelor.

Dezvoltatorul imobiliar a reusit un record. A construit un bloc cu 30 de apartamente în plus faţă de numărul prevăzut în autorizaţia de construire. Mai mult, apartamentele și parcările aferente din blocul ridicat ilegal au fost vândute chiar și de 5 ori.

Si este doar una dintre cele 16 persoane inselate, care au depus si o plangere in acest sens. In realitate, spun surse judiciare, ar fi vorba despre un numar mai mare de oameni care au platit un apartament, fara a intra in posesia lui.

Nu este pentru prima data cand anchetatorii fac verificari. In urmă cu aproape 10 luni, au mai fost efectuate percheziții la sapte adrese din Prahova si Bucuresti, in acelasi dosar. Oamenii spera ca in urma acestor masuri sa isi poata recupera integral prejudiciul.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *