Sursa: egloromania

Franța a dezvăluit o serie de măsuri, inclusiv subvenții pentru termostate de acasă și restricții privind orele de iluminare a magazinelor, pentru a se asigura că consumul de energie își menține tendința de scădere.

Printre măsurile luate se includ subvenții pentru instalarea de termostate inteligente în locuințe, precum și reguli privind limitarea orelor de funcționare a becurilor și sistemelor de iluminat în magazine. Comercianții care încalcă aceste reguli se expun la amenzi, care pot atinge suma de 1.500 de euro, conform declarațiilor ministrului Tranziției Energetice.

Consumul combinat de energie și gaz natural al Franței, excluzând efectele meteorologice, a scăzut cu aproximativ 12% față de nivelurile de dinainte de criză, mai mult decât o țintă inițială pentru o reducere cu 10% până în 2024, potrivit ministrului tranziției energetice, Agnes Pannier-Runacher.

„Scopul meu este ca această scădere să devină structurală”, a spus Pannier-Runacher într-un interviu pentru L’Alsace și alte ziare publicat joi.

„Cumpătarea trebuie să devină o obişnuinţă”.

Guvernul va oferi subvenții care acoperă până la 80% din prețul termostatelor digitale „inteligente” pentru locuințe, care pot costa până la 1.000 de euro (1.062 de dolari), a spus ministrul.

Șase furnizori de energie, inclusiv de stat Electricite de France SA, vor oferi contracte care recompensează gospodăriile ce limitează consumul de energie, a spus ea.

Guvernul, care deja oferă subvenții pentru car-sharing, va introduce noi reduceri de taxe pentru companiile care facilitează transportul cu bicicleta pentru angajații lor. Scopul este de a continua reducerea consumului de petrol, care a înregistrat o scădere de mai puțin de 2% în ultimul an, conform declarațiilor lui Pannier-Runacher.

Autoritățile extind cerința din anul precedent, prin care companiile din indicele bursier de referință CAC40 din Franța trebuiau să elaboreze planuri de economisire a energiei, la companiile listate pe indicele mai extins SBF120.

‏‏‎ ‎

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *