Sursă foto: G4Media

În mod incredibil, în București, dar şi în multe localități din Ilfov, există încă sute de străzi neasfaltate.

La nici 50 de metri de km 0 al Capitalei, se găsește, într-o stare avansată de degradare, strada Mavrogheni Nicolae. Plină de gropi şi de bălţi, aceasta este evitată de miile de bucureşteni şi turişti care tranzitează zilnic centrul oraşului, relatează G4Media.

Aceeași publicație notează că în fiecare sector există străzi de pământ „ca acum sute de ani”. Numai în cartierul Henri Coandă, situat pe jumătate în Sectorul 1 şi pe jumătate în orașul Voluntari (IF), sunt în jur de 20 drumuri neasfaltate. Autoritățile ar fi trebuit trebuit să le asfalteze încă de acum patru ani, după cum arată panourile de pe șantier.

Statistic, în urmă cu doi ani, în Bucureşti erau peste 60 de străzi neasfaltate. În cartierele construite recent în județul Ilfov sunt, însă, sute!

O situaţie revoltătoare a fost găsită de reporteri la Mogoşoaia. După ce a un cartier exclusivist a fost terminat de asfaltat, străzile au fost complet distruse pentru fi trase utilităţile, potrivit sursei citate.

„Când plouă e dezastru. Nu mai există asfalt, totul e fărâmat, e numai noroi peste tot. Înţeleg că faci o lucrare, dar după, te ocupi şi de reabilitare. Este mult praf, ne rupem maşinile peste tot, ce să zicem, dezastru complet.”un cetățean de pe Strada Livezilor

Cine e de vină?

Specialiștii în administraţie publică consultaţi de G4Media spun că s-a ajuns în această situaţie din cauza primăriilor care emit autorizaţii de construire fără a respecta normele elementare de urbanism, dar şi din alte cauze.

Cele mai recente date furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că la nivelul României sunt neasfaltați 18 km de drumuri naţionale, 1.428 km de drumuri judeţene şi peste 6.568 de km de drumuri comunale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *