Sursă foto: Ziarul Lumina

Sfânta Liturghie a fost săvârșită duminică, 23 iulie, la Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște, de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În fața mulțimii de credincioși prezenți la slujbă, teologul Ioniță Nicolae Valentin a fost hirotonit întru diacon pe seama Parohiei Bolovani, Protoieria Titu, județul Dâmbovița. Acesta este absolvent de licență și de master al Facultății de Teologie și Științele Educației din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște.

Ziarul Lumina notează că Înaltpreasfinția Sa a prezentat, în cuvântul său semnificația pericopei evanghelice a duminicii, referitoare la vindecarea a doi orbi și a unui mut, arătând că minunile reprezintă actele pe care Fiul lui Dumnezeu le săvârșește în cadrul procesului continuu de restaurare a omului în starea sa cea dintâi, de reînnoire și de repunere a sa în drepturi, fiindcă, după căderea în păcat, el nu mai are forța și puterea de a se vindeca.

Potrivit ierarhului, vindecările Mântuitorului sunt de fapt o expresie a iubirii Sale milostive, pentru ca omul să nu mai fie orb, ci să vadă frumusețea lui Dumnezeu, a lumii și a aproapelui, precum și să nu mai fie mut, ci să povestească mereu cât bine i‑a făcut lui Domnul.

Surse: Ziarul Lumina, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *