logo
RNTV Live

FOTO: Preoții care slujesc în spitale, reuniți la Mănăstirea Caraiman

conferinta-preotilor-de-caritate-2.jpg
Ștefan Petre

Preoții de caritate care slujesc în unitățile de îngrijire medicală din București, Prahova și Ilfov s-au reunit la conferința anuală desfășurată la începutul acestei săptămâni la Centrul social-pastoral „Sf. Cruce” de la Mănăstirea Caraiman.

În prima zi a evenimentului, Părintele Profesor Marian Vild le-a prezentat preoților de caritate importanța vindecării miraculoase în fața suferinței. După această prezentare, au avut loc discuții despre provocările cu care se confruntă preoții care activează în spitale și alte instituții de asistență medicală în slujirea persoanelor aflate în suferință, potrivit Trinitas TV.

Participanții au făcut o evaluare retrospectivă a activităților desfășurate în ultimul an, analizând atât punctele forte, cât și pe cele mai puțin reușite.

Preotul Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal coordonator al Sectorului social-filantropic al Administrației Patriarhale, a prezentat noul protocol de colaborare semnat între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății în fața celor prezenți.

A doua zi a conferinței a fost dedicată discuțiilor pe diferite teme pastorale legate de activitatea din spitale și a inclus o vizită la domeniul viticol al Mănăstirii „Sfânta Maria” din Urlați.

Sursă: Basilica

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor