Lumea noastra se schimba in fiecare zi cu o viteza ametitoare sub presiunea tehnologiilor si a ideilor inovative. In marile orase au aparut asa-zisele huburi de dezvoltare.
E vorba de spatii de lucru pentru antreprenorii aflati la inceput de drum care beneficiaza pentru afacerea lor de facilitatile oricarui birou profesionist, cu programe de dezvoltare si oportunitati de finantare. Mergem in Viena, de unde o romanca conduce o retea internationala de huburi de dezvoltare si care a reusit sa dezvolte o retea intinsa in 53 de tari de pe tot globul. Gabriela Gandel este coordonatorul global al unei retele intinse in 53 de tari, cu 86 de centre de afaceri, inclusive in Cluj si Bucuresti. “Practic pot sa foloseasca orice spatiu de aici sa lucreze. Daca este liber, lumea poate sa munceasca la bar, poate sa munceasca la masa, daca vrea sa stea cu picioarele sus pe canapea pot sa stea cu picioarele pe canapea. Pentru ca asa sunt ei mai creativi si mai inovativi, si vor sa munceasca in ziua respectiva”
Gabriela Albescu, cum se numea înainte de căsătorie, este din Vălenii de Munte, din Prahova. A urmat cursurile liceului Nicolae Iorga, olimpică la mai multe materii și președintele elevilor. Este fiica unui cunoscut preot din Vălenii de Munte, iar fratele Gabrielei este și el preot, însă în Grecia.
Gabriela este casatorita cu Ondrej, un tanar om de afaceri de origine slovaca. “Noi radem mereu pentru ca familia noastra este rezultatul integrarii europene. Suntem un proiect european. Am fost nascut in Slovacia, am studiat in Cehia, lucram in Austria, apoi mi-am intalnit sotia in Olanda, ea fiind romanca. Apoi am trait in Marea Britanie, acum traim in Austria, copilul nostru s-a nascut in Austria, fratele tau traieste in Grecia, sora mea traieste in Cehia.”
Viena este cel mai important centru economic din Europa centrala si de Est. Intr-o dezvoltare continua, aici este locul unde civilizatiile se amesteca si unde finantele si afacerile merg mana in mana cu inovatia. In centrul fostei capitale imperiale se afla Impact Hub – un spatiu in care tinerii isi gasesc locul propice pentru cresterea si dezvoltarea afacerilor aflate la inceput. Este un concept dezvoltat de cativa ani si care s-a intins pe toate continentele intr-o evolutie rapida. Ateliere de lucru in comun, o comunitate de antreprenori care vin aici sa lucreze si sa-si dezvolte ideile de afaceri.
Citește mai mult pe : http://stirileprotv.ro/stiri/1-decembrie/romanca-ce-conduce-o-retea-globala-extinsa-in-peste-50-de-tari-daca-vrea-sa-stea-cu-picioarele-pe-canapea-sa-stea-asa.html