logo
RNTV Live

FOTO: Dincolo de aparențe, la Penitenciarul Ploiești

penitenciar-ploiesti
Ștefan Petre

Miercuri, la sediul Penitenciarului Ploiești, județul Prahova, mai precis în clubul unității, a avut loc o întâlnire informativă prilejuită de proiectul de prevenire a victimizării tinerilor „Dincolo de aparenţe”  – ediția a XIII a.

Întâlnirea a avut ca scop prevenirea victimizării tinerilor, precum și prevenirea săvârșirii de infracțiuni, și s-a desfășurat cu sprijinul poliţiştilor  din cadrul structurii de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a Inspectoratului Județean de Poliție Dâmboviţa, reprezentați de domnul agent șef principal de poliție Victor Bucuroiu.

La activitate au participat patru persoane private de libertate selecționate în regim semideschis și zece studenți de la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, județul Dâmbovița.

Dezbaterile și discuțiile interactive au avut ca scop prevenirea faptelor antisociale în rândul tinerilor, reducerea actelor de violență cu privire la prevenirea infracțiunilor motivate de ură și formarea unor comportamente non-discriminatorii, scăderea riscului de victimizare în rândul tinerilor și modalitățile de prevenire antivictimală a acestora prin conștientizarea implicațiilor acestui fenomen, sub aspect juridic, social și emoțional.

Polițiștii au prezentat noțiunile generale cu caracter preventiv, în vederea reducerea riscului de victimizare a tinerilor, în special a celor din familii defavorizate și din comunitățile multietnice, iar studenții au primit informații utile despre efectele nocive pe care drogurile le au asupra organismului, asupra dezvoltării lor, dar și asupra viitorului lor.

Prin intermediul desfășurării unor astfel de activități, polițiștii își propun să determine tinerii să conștientizeze nu numai faptul că violența, în unitățile de învățământ sau în afara acestora, este interzisă și pedepsită conform legii, dar și faptul că efectele violenței pot fi foarte grave și le pot influența în mod negativ viața, potrivit unui comunicat de presă emis de Penitenciarul Ploiești.

Proiectul „Dincolo de aparențe este desfășurat în parteneriat cu Penitenciarul Găești, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul Ploiești, Penitenciarul de Femei Ploiești-Târgșorul Nou, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște și Arhiepiscopia Târgoviștei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiadi deseuri prahovaromsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor