Sursă foto: ISU BRAȘOV

La Brașov, în perioada 10-28 iulie, se desfășoară a treia serie de pregătire a personalului operativ cu atribuții de coordonare și conducere a intervențiilor (curs de tip „COS-DSM” – „????????? ??????̦???? ?? ??????? – ???????? ?????̆?? ????????”).

În perioada 10-28 iulie, timp de trei săptămâni, în Brașov se desfășoară un curs de tip „COS-DSM” – „????????? ??????̦???? ?? ??????? – ???????? ?????̆?? ????????”. El este realizat pentru pregătirea personalului operativ cu atribuții de coordonare și conducere a intervențiilor.

Cadre din comenzile inspectoratelor pentru situații de urgență, precum și medici din cadrul unităților de primiri urgențe din întreaga țară vor lua parte la sesiuni teoretice de formare și exerciții practice, cu scopul de a dezvolta competențele personalului cu rol în conducerea acțiunilor de intervenție în cazul producerii evenimentelor cu victime multiple și de a îmbunătăți cooperarea COS-DSM la locul intervenției. Pregătirea cursanților se realizează de medici experți și pompieri din Franța, în cooperare cu medici și pompieri din România.

ISU BRAȘOV: „???????? ?? ?????̆???? ???? ?????????? ???? ????????? „????????? ??????? ???” – ??????????? 4 – ??????????? ?????????̆ ? ???̦??????? ?????????, ??????̦?? ???? ???? 2014-2020.”

Pe data de 12 iulie, participanții la stagiul de pregătire au fost invitați la Detașamentul 1 de pompieri Brașov, pentru a vizualiza tehnica de intervenție de care dispune Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Țara Bârsei” al județului Brașov.

Participanții la curs au apreciat tehnica modernă de intervenție de care dispun pompierii militari brașoveni, în special Autospeciala Transport Roboți, corturile de decontaminare CBRN și Punctul Medical Avansat. De asememenea, tehnica pentru stingerea mașinilor electrice a manifestat interes din partea participanților la cursul COS-DSM.

Sursă: ISU BRAȘOV

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *