Sursă foto: Facebook/ ISU Prahova

CENTRUL MOBIL DE INSTRUIRE A POPULAȚIEI PENTRU RĂSPUNS LA SITUAȚII DE URGENȚĂ a fost prezent în trei școli din județul Prahova în zilele de 19-20 septembrie 2023, și anume: Școala Gimnazială „Constantin Stere” Bucov, Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Potigrafu și Școala Gimnazială „Sfinții Împărați” Balta Doamnei.

Acest centru mobil este echipat cu dispozitive inteligente care simulează situații de urgență complexe, cum ar fi echipamente pentru incendii în locuințe, kituri pentru condiții meteo extreme sau chiar o simulare realistă a unui cutremur și a modului în care acesta poate fi resimțit într-o locuință sau apartament.

Participanților la sesiunile de instruire (preșcolari, elevi și profesori), în total aproximativ 800 de persoane, li s-au prezentat diverse scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnici de identificare a pericolelor și prezentări multimedia, în scopul facilitării învățării printr-o abordare experimentală și ușor de pus în practică.

Mulțumim tuturor pentru implicare!

Ne exprimăm speranța că această activitate a adus o contribuție semnificativă în demersul de educare a copiilor privind modul de comportare în diverse situații de urgență cu care aceștia se pot confrunta de-a lungul vieții.

ISU Prahova

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *