logo
RNTV Live

FOTO: 120 de prahoveni au primit consultații medicale gratuite – ce spun doctorii specialiști

campania-sanatate-pentru-sate-in-localitatea-prahoveana-palanca-268904
Ștefan Petre

Campania „Sănătate pentru sate”, inițiată de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a ajuns sâmbătă, 16 septembrie, în localitatea prahoveană Palanca.

În cadrul acestei acțiuni, 120 de persoane au beneficiat de consultații medicale gratuite oferite de specialiști în diverse domenii, precum oncologie, medicină internă, pediatrie, cardiologie, gastroenterologie, dermatologie, psihiatrie și urologie. Pe lângă aceste consultații, pacienții au avut posibilitatea de a efectua investigații EKG și ecografii abdominale. În urma consultațiilor, medicii au identificat pacienți cu afecțiuni grave de sănătate.

Am reușit să sprijinim o nouă comunitate cu ajutorul medicilor voluntari în cadrul campaniei «Sănătate pentru sate». Cred că venirea noastră la Palanca a fost o oportunitate bună pentru ca aceste persoane să‑și verifice starea de sănătate, să aibă parte de servicii medicale complexe și să fie informați de către medicii specialiști asupra diferitelor patologii

Dănuț‑Viorel Prună, voluntar coordonator la Paraclisul Catedralei Naționale

Printre susținătorii inițiativei s‑au numărat preotul din parohia Palanca și autorităţile locale.

Campania „Sănătate pentru sate” se desfășoară în baza unui protocol încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății. S-au organizat până acum 101 acțiuni în judeţele Ilfov, Prahova, Maramureş, Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Botoșani și Buzău, astfel că de campanie au beneficiat peste 13.000 de persoane.

Dacă ar fi să fac o statistică pentru ziua de astăzi, majoritatea pacienților erau purtători de diagnostice, unii dintre ei chiar diagnostice cronice. Am găsit aici o comunitate așezată, omogenă, relativ tânără, cu mai puțină patologie tumorală, comparativ cu alte campanii anterioare.

dr. Amalia Anghel, medic primar dermatolog

Pacienții consultați astăzi prezentau o simptomatologie dispeptică cu boală de reflux gastroesofagian și gastrite cronice, dar și bolnavi cu steatoză hepatică în diferite grade și pacienți care prezentau diferite afecțiuni gastrointestinale precum hepatite B, nemonitorizate.

dr. Camelia Sărăţeanu, medic gastroenterolog

Sursă: Ziarul Lumina

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor