Procurorii Serviciului Teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au decis sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției, în cazul Iuliei Cristina Cabrancea, fost inspector școlar, acuzată de trafic de influență. Potrivit DNA, Cabrancea ar fi primit bani și bunuri materiale pentru a facilita angajarea unei persoane în învățământ.

Anchetatorii au stabilit că pe 3 septembrie 2021, Cabrancea ar fi primit 200 de euro și alte bunuri materiale pentru a-i facilita soției unui bărbat obținerea unei note de trecere la un concurs pentru posturile vacante în învățământul din județul Constanța. În schimbul acestor sume, fostul inspector școlar ar fi intervenit pentru a obține o notă de trecere pentru candidat.

Cabrancea a recunoscut faptele, acceptând încadrarea juridică, și a fost de acord cu o pedeapsă de doi ani și opt luni închisoare cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de trei ani. Ea va avea interdicția de a ocupa funcții care implică exercițiul autorității de stat și cea de inspector școlar. Pe durata supravegherii, va presta muncă neremunerată în folosul comunității.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *