logo
RNTV Live

Forțele Aeriene Române descoperă o nouă dronă în apropierea bazei Mihail Kogălniceanu

mihail_kogalniceanu
Theo Tănăsescu

Miercuri seara, între orele 20:54 și 21:51, personalul de pază de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a observat prezența în aer a unui “sistem aerian fără pilot, probabil de origine comercială”, care a zburat “la viteze reduse și la altitudini mici”, au comunicat joi Forțele Aeriene Române.

„Situația produsă nu a impus aplicarea contramăsurilor de tip război electronic”, conform sursei citate.

Drona a zburat într-o zonă aflată la aproximativ 4-5 km N-NV de turnul de control al Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu”, la nord de localitatea Mihail Kogălniceanu.

„Conform procedurilor, s-au luat toate măsurile de menținere a siguranței în spațiul aerian, fiind informate cu celeritate organele civile de trafic aerian cu privire la această situație. Comanda Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu a sesizat Parchetul Militar pentru aplicarea măsurilor prevăzute de lege. De asemenea, la nivelul unității militare a fost numită o comisie de cercetare a evenimentului, condusă de șeful de stat major al Bazei 57 Aeriană”, au mai transmis Forțele Aeriene Române.

Incidentul vine după ce luni seară au fost observate 3 drone tot în zona bazei de la Kogălniceanu.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor