Geologii au început forajele în oraşul care se surpă. Specialiştii vor să afle ce provoacă adâncirea craterului din Slănic şi cât de mare este amploarea fenomenului care a dus la evacuarea a zeci de persoane. Între timp groapa adâncă de 16 metri a fost umplută cu pietriş. Până pe data de 14 mai specialiștii trebuie să prezinte un raport cu privire la ultimele măsurători.
La prima ora a diminetii a avut loc o sedinta. In cadrul intalnirii specialiștii au puns la punct detaliile ce tin de logistica necesara pentru aceste foraje și toți parametri de care au avut nevoie. Au stabilit exact locațiile în care deja au sapat pentru a obține răspunsuri, dar și adâncimea la care au trebuit să ajungă.
Avand in vedere aceste interventii de stabilizare Prefectura spune că au avut succes. În momentul de față, întreaga zonă din Slănic este monitorizată, după ce la o primă vedere, solul dă semne că s-a stabilizat.
Insa in mai multe informari era adusa in discutie ostilitatea cu care s-ar fi manifestat reprezentantii Consiliului Judetean Prahova.
Vicepresedintele CJ Prahova spune ca din partea institutiei nu a existat nicio intentie de a periclita bunul mers al verificarilor si lucrarilor ce vizeaza surparea de la Slanic.
La acest moment autoritățile nu au dat mai multe detalii despre un eventual termen pana la care cei 58 de localnici evacuați din casele lor, aflate in vecinatatea craterului format la Slanic, s-ar putea intoarce.