logo
RNTV Live

Fonduri europene pentru construirea a trei pasaje rutiere pe DN1, la Sinaia și Azuga

dn1_sinaia
Dumitrescu Vlad

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat astăzi, 02 august 2022, un protocol de colaborare cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în vederea realizării a trei pasaje rutiere pe Drumul Naţional (DN1), la Sinaia şi Azuga.

Obiectivele propuse reprezintă priorități ale administrației județului și au ca scop fluidizarea traficului pietonal, fluidizarea traficului urban și creșterea vitezei de transport prin descongestionarea traficului de tranzit, reducerea consumului de carburant, reducerea accidentelor rutiere și a aglomerației urbane pe Valea Prahovei.

Pasajele rutiere vor fi situate astfel:

– Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud);

– Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord);

– Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Strada Prahovei (Azuga).

Scopul acestui protocol îl constituie asigurarea conlucrării între parteneri în vederea realizării proiectelor de infrastructură amintite.

Dintre sarcinile care revin CJ-ul se regăsesc cele privind derularea procedurilor de achiziţie, monitorizarea şi implementarea proiectului, recepţia lucrărilor, monitorizarea pe perioada de garanţie ş.a.

Finanțarea lucrărilor este asigurată din Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020. 

COREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor