Sursa foto: Sport.ro

CSA Steaua se află pe locul doi în clasamentul Ligii 2, cu o etapă rămasă până la încheierea sezonului. Cu toate acestea, echipa condusă de Daniel Oprița nu are permisiunea de a promova în SuperLigă.

Pentru ca Steaua să poată avansa în prima divizie a fotbalului românesc, există două opțiuni: fie Legea Sportului este modificată astfel încât un club deținut de stat să aibă dreptul de a participa într-o ligă profesionistă, fie CSA se asociază cu un investitor privat, așa cum a sugerat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Florin Talpan a avertizat că FCSB va suferi aceeași soartă ca și Unirea Urziceni și că vom vedea acest lucru în viitor.

Prima opțiune pentru promovarea echipei în SuperLigă a fost respinsă cu câteva zile în urmă, când o inițiativă legislativă propusă de Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, și alți doi parlamentari PSD a primit un aviz negativ din partea unei comisii parlamentare. În ceea ce privește a doua opțiune, Florin Talpan nu dorește să audă despre aceasta.

Pe lângă aceasta, juristul CSA Steaua i-a comunicat lui Gigi Becali în timpul emisiunii Fotbal Club că nu a renunțat la procesul prin care solicită suma de 37 de milioane de euro de la patronul FCSB-ului ca „daune” pentru utilizarea numelui și a tuturor simbolurilor Stelei timp de 10 ani.

Talpan afirmă că atunci când instanța îl va obliga pe Becali să plătească această sumă, FCSB se va desființa, așa cum s-a întâmplat și cu alte echipe din fotbalul românesc.

”Nu ne face domnul Burleanu ordine în casă. Ce ar zice Gigi Becali dacă ne-am asocia acum cu o altă entitate? Nu există așa ceva! De ce să dăm munca noastră la un privat? Nu e niciun comunism! Brandul ăsta a fost evaluat la o anumită sumă, cine vrea să vină, să arate că are bani și ne asociem.

Dar văd că nu au și vor să se asocieze cu Steaua. Gigi Becali e într-o mare primejdie, el știe foarte bine. Instanța a spus că trebuie să plătească pe 10 ani, o să vedem echipa asta pe care toată lumea o laudă va avea soarta Unirii Urziceni. O să vedeți!

El trebuie să dea banii ăștia (n.r.- 37 de milioane de euro), nu scapă. Lucrul ăsta nu va veni peste mult timp. Procesul e momentan suspendat, dar s-au finalizat multe dosare și urmează în scurt timp”, a zis, la Fotbal Club, Florin Talpan.

Sursa: digisport.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *