Consiliul Judetean Prahova vrea sa obtina finantare pentru achizitia unor microbuze scolare electrice, hibride sau alimentate cu gaz natural comprimat ce vor fi folosite pentru transportul elevilor din 26 de localitati. Se intampla in cadrul unui program finantat prin Administratia Fondului de Mediu. Vineri, 8 septembrie, se da startul prin depunerea cererilor de finantare.

Consilierii județeni au aprobat, în cadrul ședinței extraordinare de joi, participarea Județului Prahova, prin Consiliul Județean Prahova, la Programul finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră. Este vorba despre utilizarea, pentru transportul elevilor, a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat.

Bugetul alocat acestei sesiuni de finanțare este de 300.000.000 lei, bani care provin din veniturile rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră încasate la Fondul pentru mediu. Finanțarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *