Sursa foto: Digi Sport

Finala Marelui Campionat UEFA din sezonul 2022/2023 se va desfășura între echipele Manchester City și Inter Milano, pe data de 10 iunie, pe stadionul Ataturk din Istanbul.

După un rezultat de egalitate, 1-1, în meciul de pe Santiago Bernabeu, echipa „Cetățenilor” s-a impus pe terenul propriu cu scorul de 4-0, asigurându-și astfel locul în a doua finală a UEFA Champions League din istorie, după înfrângerea suferită în 2021 în fața lui Chelsea, cu scorul de 0-1.

Inter Milano a reușit să treacă de AC Milan în semifinale, cu un scor general de 3-0, câștigând meciul tur cu 2-0 și pe cel de-al doilea cu scorul de 1-0.

Potrivit estimărilor făcute de casele de pariuri, echipa condusă de Pep Guardiola, Manchester City, este considerată marele favorit în finala UEFA Champions League 2022/2023, cu o cotă situată între 1.18 și 1.30, în timp ce cota pentru Inter Milano variază între 6.00 și 9.00.

Kun Aguero a fost cel mai prolific marcator al echipei City în competiția UCL, reușind să înscrie de 39 de ori, în timp ce Mahrez, cu 16 goluri, este cel mai bun marcator din lotul actual al englezilor. Fernandinho este jucătorul cu cele mai multe apariții în Liga Campionilor în tricoul echipei Manchester City, având în total 75 de meciuri.

Pe de altă parte, Inter Milano va disputa a șasea finală din istoria sa în UEFA Champions League, având în palmares trei trofee câștigate, ultima dată în 2010, cu participarea românului Cristi Chivu. Atunci, echipa italiană a învins Bayern Munchen cu scorul de 2-0, grație dublei reușite de Diego Milito.

Adriano, brazilianul care a evoluat pentru Inter Milano, este cel mai bun marcator al milanezilor în Liga Campionilor, cu 18 goluri marcate, iar Javier Zanetti este jucătorul cu cele mai multe apariții în tricoul lui Inter în UEFA Champions League, totalizând 105 de meciuri.

Inter Milano se află pe locul al șaptelea în clasamentul echipelor cu cele mai multe titluri câștigate în competiție, alături de Manchester United. Real Madrid (14), AC Milan (7), Liverpool (6), Bayern Munchen (6), Barcelona (5) și Ajax (4) sunt singurele echipe care au câștigat trofeul UCL de mai multe ori.

”Mi-ar plăcea să o evităm pe Real Madrid, pare că această competiție este făcută special pentru cei de la Real Madrid. A trecut mult timp de la ultimul derby din semifinale, nu a fost deloc ușor, pe precedentul l-am trăit ca jucător”, a declarat Javier Zanetti imediat după meci.

Sursa: digisport.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *