Autoritățile din statul petrolier extrem de conservator din Golf, Kuweit, au anunțat joi că au interzis filmul de succes „Barbie” în cinematografele lor, susținând că acesta afectează moralitatea publică, conform AFP.

De asemenea, nu doar acest film ci mai multe productii au trezit supărări în Orientul Mijlociu deoarece apăreau persoane homosexuale sau transsexuale.

„Difuzarea filmelor Barbie şi Talk To Me a fost interzisă”, a declarat Lafi Subaïei, preşedintele comisiei de cenzură cinematografică, pentru agenţia oficială de presă Kuna.

Acest organizație, care este conectată la Ministerul Media, intenționează să restricționeze tot ce afectează moralitatea publică, ordinea publică și tradițiile prin introducerea de concepte străine în societate.

Înainte de a lua această decizie, autoritățile au solicitat înlăturarea unor scene indecente care promovează comportamente inacceptabile, fără a oferi detalii cu privire la acele secvențe specifice.

Desi „Barbie” a depășit pragul de un miliard de dolari în încasări la nivel mondial, cenzura kuweitiană se va aplica oricărui film care contravine valorilor și tradițiilor societății noastre, se prezintă într-un comunicat.

Pe langa filmul Barbie și Talk to Me a fost interzis de către autorități. Acest film de groază australian are în centrul său pe Zoé Terakes, o actriță transsexuală care se identifică ca non-binară, dar care nu conține nicio mențiune explicită despre mișcarea LGBT+.

Pe platformele de socializare, Zoé Terakes a caracterizat această decizie drept una „dezonorantă” și „țintită”.

Filmele „Barbie” și „Talk to Me” sunt în prezent difuzate în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Cu toate acestea, aceste două țări au de asemenea interzis filmele care conțin referințe la LGBT+.

Ministrul libanez al Culturii a anunțat miercuri că a solicitat interzicerea filmului „Barbie”, afirmând că acesta „promovează homosexualitatea”, pe fondul creșterii retoricii anti-LGBT în una dintre cele mai progresiste țări din Orientul Mijlociu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *