Filarmonica Ploiești va fi reprezentată de un ansamblu de muzică de cameră format din pianista Maria-Cristina Ionescu și violonistul Ondin Brezeanu. Cei doi artiști vor susține trei recitaluri menite să îmbogățească atmosfera festivalului, dedicat nu doar poeziei, ci și diversității culturale, muzicale și artistice internaționale.

    Festivalul de la Patras, unul dintre cele mai importante din Grecia, va include un dialog interdisciplinar între poezie, muzică și arte vizuale. Participarea Filarmonicii este sprijinită de Institutul Cultural Român și se desfășoară în cadrul unui parteneriat de lungă durată cu Uniunea Elena din România, un partener cultural de tradiție al instituției noastre.

    În plus, ediția din acest an va onora memoria poetului Byron, la 200 de ani de la moartea sa, celebrând contribuția sa la lupta pentru independența Greciei și rolul său ca filoelen. Evenimentul va include mese rotunde cu directori ai marilor festivaluri europene, sesiuni de lecturi și vizite la repere istorice din regiunea Patras.

    Pentru mai multe informații, vizitați: Institutul Cultural Român.

    Mai multe știri pe republikanews.ro.
    Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews