Laura Dronca, fosta Laura Bîlcea, fiica afaceristului ucis în explozia de la Arad, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce a încălcat măsura controlului judiciar și a fost depistată în Vâlcea.
Înalta Curte de Casație și Justiție a admis miercuri contestația Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara și sesizarea IPJ Arad privind înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul Laurei Dronca. Decizia vine în urma incidentului din 30 martie, când aceasta și-a distrus brățara electronică de monitorizare cu o șurubelniță, în localitatea Dezna, județul Arad.
Pe numele Laurei Dronca, instanța a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, până pe 8 mai. Ea a fost depistată de polițiști în județul Vâlcea și urmează să fie transportată de IPJ Arad pentru încarcerare. Între timp, ceilalți doi inculpați din dosar, Sebastian Ilie Bulbuc și Adrian Bogdan Horodincă, rămân în arest preventiv.
Toți trei sunt judecați în dosarul exploziei care l-a ucis pe omul de afaceri Ioan Crișan în mai 2021. Potrivit anchetatorilor, Laura Dronca este acuzată de instigare la omor calificat, instigare la distrugere și instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive, în timp ce complicii săi sunt acuzați de omor calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive.
Conform rechizitoriului, cei doi complici au plasat în mașina victimei un dispozitiv exploziv improvizat, activat de la distanță pe 29 mai 2021, în parcarea unui magazin din cartierul Vlaicu din Arad. Explozia a provocat moartea imediată a lui Ioan Crișan și distrugerea completă a autoturismului. Ancheta a stabilit că dispozitivul era acționat printr-un telefon mobil, iar materialul exploziv provenea de la o persoană neidentificată.
Potrivit medicilor legiști, Ioan Crișan a murit din cauza insuficienței respiratorii acute, cauzată de inhalarea gazelor fierbinți rezultate în urma exploziei. Victima a suferit arsuri interne severe și a inhalat particule de funingine.
În decursul anchetei, procurorii au audiat peste 400 de persoane, au efectuat zeci de percheziții și au solicitat expertize balistice, chimice și genetice. Până în prezent, nu s-au confirmat legături ale victimei cu crima organizată, însă a fost investigată activitatea sa în domeniul cămătăriei.
Dosarul a fost trimis spre soluționare Curții de Apel Timișoara.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.