logo
RNTV Live

Festivalul Shakespeare are o finanțare de 3,7 milioane de euro, cea mai mare de până acum!

444479339_995556218595308_7682178720498709043_n
Constantin Corina

Miercuri, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a făcut o vizită în Craiova, însoțită de Ștefan Stoica, liderul PNL Dolj, Nicușor Roșca și Nicolae Giugea, candidații liberali pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean Dolj și primar al Craiovei. Grupul a inspectat progresul lucrărilor de la șantierul Bibliotecii Franceze “Omnia”.

Ministrul Culturii a declarat că Festivalul Shakespeare din acest an a beneficiat de finanțare din partea ministerului în valoare de 3,7 milioane de lei.

Raluca Turcan a transmis: ”De când am ajuns ministru am încercat să demarez investiții noi în clădirile de patrimoniu, pentru că aici trebuie intervenit imediat. Acolo unde investițiile erau deja demarate, am pus presiune pe constructori. Aici, la Biblioteca “Omnia”, termenul de finalizare a investiției este martie 2025, dar în urma discuțiilor cu firma cel mai probabil va fi devansat pentru septembrie-octombrie 2024. Este o clădire simbol a Craiovei și ne dorim să fie restaurată. Pe 18 mai s-a finalizat procedura DALI și, în momentul în care toate autorizațiile sunt gata, spre finalul anului, se poate intra în teren.

Planul lui Nicolae Giugea prevede reorganizarea Teatrului de Copii și Tineret “Colibri” în Teatrul Municipal “Amza Pellea”, care va avea două secții distincte: una pentru copii și tineret, numită “Alexandra și Horia Davidescu”, și alta pentru adulți. De asemenea, se dorește transformarea Casei de Cultură “Traian Demetrescu” într-un Centru de Proiecte Culturale denumit “Traian Demetrescu”.

Acest centru ar urma să funcționeze pe modelul ARCUB-ului, facilitând accesul la fonduri guvernamentale (AFCN) sau europene (Europa Creativă) pentru diverse proiecte culturale.

Foto: Raluca Turcan

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor