China sărbatorește sclupturile de gheața cu un festival al gheții in Harbin

Festivalul, care are loc în fiecare an în orașul din provincia Heilongjiang din nord-estul Chinei, este unul dintre cele mai mari de acest gen.

În acest an, sculpturile au inclus clădiri și poduri în stil chinezesc, castele din povești, turnuri și chiar una modelată după Templul Cerului din Beijing.

Festivalul Gheții a fost inițiat pentru prima dată în anii 1960, iar de atunci a devenit o tradiție anuală. În timp, festivalul a crescut în popularitate și a devenit unul dintre cele mai remarcabile evenimente de iarnă din lume, iar fiecare an aduce teme noi și inovatoare pentru sculpturi. Acestea pot include reprezentări ale unor clădiri istorice, mitologie chineză, scene din povești populare sau chiar simboluri culturale moderne.

Pe lângă expoziția principală de sculpturi de gheață, festivalul include și alte activități și evenimente, cum ar fi spectacole de artificii, concerte, competiții de sculpturi în gheață și evenimente culturale.

O caracteristică distinctivă a festivalului este iluminarea nocturnă a sculpturilor. În timpul serii, structurile de gheață sunt iluminate cu lumini colorate, creând un spectacol uimitor de lumini și culori.

Festivalul începe în mod tradițional la începutul lunii ianuarie și durează aproximativ o lună. Totuși, datele exacte pot varia în funcție de condițiile meteorologice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *