Un mesaj al Poliției care anunța dispariția unei minore a răsunat, luni seara, la Sala Palatului în timpul Festivalului Enescu.

„Orchestra și dirijorul nu înțelegeau ce se întâmplă, se uitau consternați unii la alții cu priviri suficient de expresive cât să îti vină să intri în pământ. Circul a durat toată seara”, a comentat pe Facebook unul dintre spectatorii revoltați.

Mai mulți oameni i-au criticat pe ceilalti pentru faptul că nu și-au închis dispozitivele sau nu au activat modul avion pentru a nu deranja. 

„Particip aproape zilnic la festivalul Enescu: superb, sublim, aproape divin uneori. În seara asta însă un mesaj Ro-Alert ne-a făcut pe toți cei prezenți la Sala Palatului să tresărim în căutarea unor persoane dispărute în timpul concertului. Închipuiți-vă situația. Mesajele Ro-Alert au făcut concurență serioasă orchestrei”, a scris pe pagina sa de Facebook preotul catolic Francisc Doboș.

„Mulți aveau telefoanele închise de tot sau pe modul avion. Lor nu le sunase Ro-Alertu. Dar nu le-au funcționat sinapsele sau le muriseră neuronii când spre sfârșitul concertului începeau să deschidă telefoanele sau să le scoată de pe modul avion. Vă dați seama cum începeau să le intre pe rând mesajul de alertă”, a mai povestit Francisc Doboș. 

„Există un film franțuzesc, Le dîner des cons, cina idioților. Iată că noi am avut la Sala Palatului festivalul idioților cu smartphone”, a mai spus preotul.

Și arhitectul Mugur Kreiss a scris pe Facebook: „Concert cu Ro-Alert la Sala Palatului. Când sună prima dată, zic că ești luat prin surprindere. Dar când suna a 7-a oară, după ce la pauză ți se explică ce să faci, adică să pui telefonul pe mod avion, nu mai ai nicio scuză. O seară făcută praf de câțiva imbecili, cărora după două ore tot le mai sunau telefoanele. N-am mai trăit niciodată așa ceva”.

„Din respect pentru muzicieni, din respect pentru dv., vă rugăm ca la toate concertele la care participați, fie că sunt în cadrul Festivalului George Enescu sau în oricare altă sală de concert, să țineți telefoanele setate în modul avion sau, și mai bine, să le închideți pe toată durata concertului. Noi tocmai am pregătit pentru a transmite Uniunii Europene de Radio, care cuprinde posturile publice importante europene, precum BBC, Radio France, RAI etc., concertul de aseară de la Sala Palatului. Și suntem extrem de întristați de faptul că din punct de vedere sonor concertul este parazitat, aproape compromis, de intervenția repetată a alarmelor RO-Alert venite din telefoanele lăsate deschise de public”, a publicat Radio România Muzical.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *