Influencerii online, precum Andrew Tate, contribuie la creșterea sexismului în sălile de clasă, potrivit unui studiu recent realizat de sindicatul britanic NASUWT din domeniul educației!

Studiul vine pe fondul creșterii atenției asupra fenomenului „incel”, amplificat și de serialul Netflix „Adolescence”, relatează Sky News. Profesorii susțin că influencerii din social media încurajează misoginia și sexismul în școlile din Marea Britanie, iar Andrew Tate este frecvent menționat ca având o influență negativă asupra elevilor de sex masculin.

Un profesor a povestit că băieți de 10 ani au refuzat să comunice cu ea „pentru că este femeie”, iar un alt cadru didactic a remarcat că „fenomenul Andrew Tate a avut un impact major asupra modului în care elevii (de la o școală de băieți) interacționau cu femeile și cu bărbații pe care nu îi considerau «masculini»”.

De asemenea, un alt profesor a relatat incidente de „limbaj disprețuitor la adresa personalului feminin”, ca urmare a vizionării videoclipurilor lui Andrew Tate.

Studiul a inclus peste 5.800 de profesori, dintre care aproape trei din cinci (59%) au afirmat că utilizarea rețelelor sociale a contribuit la deteriorarea comportamentului elevilor.

Concluziile acestui raport au fost prezentate în cadrul conferinței anuale a sindicatului, care are loc la Liverpool în acest weekend. O moțiune dezbătută în cadrul conferinței solicită colaborarea între sindicat și profesori pentru a evalua riscurile pe care mișcările extremiste și populiste le pot reprezenta pentru tineri.

Recent, prim-ministrul Sir Keir Starmer a organizat o discuție în Downing Street despre cum să împiedice băieții tineri să fie atrași într-un „vârtej de ură și misoginie”.

Discuțiile s-au purtat cu creatorii dramei „Adolescence” de la Netflix, care a explorat cultura „incel” – o subcultură online caracterizată prin misoginism, narcisism și rasism, în opoziție cu mișcarea feministă.

În Marea Britanie, Kemi Badenoch, șefa opoziției conservatoare, a relatat că vărul ei tânăr s-a sinucis după ce a căzut în „capcana internetului” și a declarat că este „foarte îngrijorată de impactul social media”. Conservatorii au solicitat interzicerea telefoanelor mobile în școli, din cauza efectelor negative ale rețelelor sociale asupra copiilor.

Patrick Roach, secretarul general al sindicatului profesorilor, a subliniat că „profesorii nu pot fi lăsați singuri să se ocupe de aceste probleme”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews