În data de 29 septembrie, între orele 07:00 și 24:00, echipajele operative au intervenit în 90 de localități din 27 de județe și Municipiul București, din cauza fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Pompierii au fost solicitați să evacueze apa din 10 case, 14 curți, 6 beciuri, 3 subsoluri de bloc, 1 instituție publică, 1 depozit și 11 străzi.

Vântul puternic a dus la căderea a 45 de copaci și 2 stâlpi de electricitate, avariind 11 autovehicule și 2 imobile. Circulația rutieră a fost afectată pe drumurile naționale și județene, iar circulația feroviară a fost suspendată temporar pe secția de cale ferată nr. 202 din cauza unui copac căzut.

Aproximativ 5.438 de persoane din 28 de localități au fost evacuate sau s-au autoevacuat preventiv, majoritatea din județul Galați. Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să adapteze măsurile necesare. Cetățenii sunt sfătuiți să adopte un comportament preventiv și să se informeze despre măsurile de siguranță prin Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews