O femeie din Michigan și-a lăsat cea mai lungă barbă intrând în cartea recordurilor după ce a renunțat la rutina ei de bărbierit de trei ori pe zi, potrivit Guinness World Records.

Erin Honeycutt, în vârstă de 38 de ani, a reușit să-și lase barbă de 30 cm (11,8 inchi), în principal pentru că are sindromul ovarian polichistic, au declarat oficialii Guinness într-un comunicat de presă miercuri.

Afecțiunea acesteia provoacă dezechilibru hormonal și – printre altele – poate duce la creșterea excesivă a părului. În cazul lui Honeycutt, acest ultim simptom i-a permis să obțină titlul de femeie vie, cu cea mai lungă barbă din lume, fără a lua hormoni sau suplimente.

Bărbierirea, epilarea cu ceară și utilizarea produselor de îndepărtare a părului au fost toate modalitățile prin care Honeycutt a încercat să-și păstreze barba îmblânzită când a început să crească după ce a împlinit 13 ani, se arată în comunicatul de presă Guinness.

„Probabil că mă bărbieram de cel puțin trei ori pe zi”, a spus ea organizației, care este cunoscută pentru o bază de date cu peste 40.000 de recorduri mondiale.

Honeycutt a susținut acest mod de viață din anii adolescenței și până la vârsta ei adultă. Cu toate acestea, ea a dezvăluit că, în timp, a experimentat o pierdere parțială a vederii și s-a săturat de nevoia constantă de a se bărbieri. La încurajarea soției sale, Jen, a decis să-și lase barba să crească.

Pe 8 februarie 2023, în Caro, Michigan, ea a asigurat recordul, depășind nota anterioară deținută de Vivian Wheeler, în vârstă de 75 de ani, după cum se raportează pe site-ul Guinness. Barba lui Wheeler măsura 10,04 inchi (25,5 cm).

Honeycutt a spus că a evitat sentimentele negative legate de problemele ei medicale debilitante, deoarece „și-a menținut o perspectivă pozitivă asupra vieții” în timpul calvarului. Ea a susținut că medicii i-au spus de fapt că s-ar vindeca cu 3% mai repede dacă va rămâne cu gândirea pozitivă.

Pierderea vederii a luat în considerare în special decizia ei de a nu se mai bărbierit, a adăugat Honeycutt.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *