logo
RNTV Live

Femeia acuzată că și-a bătut mortal fiica de nouă ani a fost deferită justiției sub acuzația de omor calificat

crima-galati2
Dudau Andreea Valentina

Femeia din Galați acuzată că și-a bătut mortal fiica de nouă ani a fost deferită justiției pentru „producerea directă și necondiționată a decesului”. Mătușa și unchiul fetiței au fost, de asemenea, inculpați, fiind considerați complici la infracțiunile comise de femeie. De asemenea, surorile fetiței ucise sunt considerate părți vătămate în dosar!

Eugenia Vasilache, femeia din Galați acuzată că și-a bătut până la moarte fiica de nouă ani, a fost trimisă în judecată, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Galați. Ea este acuzată de omor calificat asupra unui membru de familie.

În același dosar, au fost deferiți justiției și unchiul și mătușa fetiței ucise, considerați complici pentru că nu au luat nicio măsură pentru a opri abuzurile care au condus la deces.

Cele două surori ale copilei, care și ele au suferit abuzuri, sunt considerate părți vătămate în dosar, fiind reprezentate legal de DGASPC Galați. Tribunalul Galați nu a stabilit încă primul termen de judecată din acest dosar.

Fetița de nouă ani din Galați a fost găsită decedată la sfârșitul lunii ianuarie în apartamentul familiei, echipajul SMURD descoperind urme de violență extremă pe corpul ei.

Potrivit procurorilor, în perioada 26-30 ianuarie 2024, Eugenia Vasilache a exercitat acte de violență asupra fiicei sale, lovind-o repetat cu obiecte contondente, provocându-i arsuri și leziuni traumatice pe tot corpul, care au condus la decesul copilei.

De asemenea, unchiul și mătușa fetiței au contribuit la rezistența infracțională a mamei fetiței prin pasivitatea lor, nefăcând nimic pentru a proteja victima și celelalte surori ale ei.

Acțiunile lor au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a copiilor. Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a dispus trimiterea Corpului de Control la Galați pentru a investiga modul în care autoritățile au intervenit în acest caz.

Deși cazul era cunoscut încă din martie 2023, verificările inițiale au concluzionat că abuzurile asupra celor trei fetițe ale femeii au fost considerate incidente izolate.

Cu toate acestea, se știa că femeia nu era în măsură să aibă grijă de cei trei copii din cauza unei dizabilități mentale.

Cele două fetițe care au fost preluate de DGASPC după decesul surorii lor prezintă semne de abuzuri frecvente, evidențiate prin vânătăi și cicatrici pe corp.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor