Făzănăria Gherghița, aparținând Direcției Silvice Prahova, a fost înființată în 1971 și este una dintre cele mai mari crescătorii de astfel de păsări din România. Specializată în reproducerea și creșterea fazanilor de peste 40 de ani, această unitate produce anual zeci de mii de fazani viguroși și sănătoși, antrenați pentru a trăi în sălbăticie. Pe o suprafață de 25 de hectare, fazanii sunt crescuți în condiții naturale, în semilibertate, pentru a le dezvolta abilitățile de supraviețuire necesare în mediul sălbatic.

Anul acesta, Făzănăria Gherghița a produs 15.000 de fazani, care sunt acum gata de eliberare în fondurile de vânătoare din întreaga țară. Creșterea în mediul natural și atenția deosebită la sănătatea lor îi fac extrem de apreciați atât pentru repopularea terenurilor de vânătoare, cât și pentru preparatele culinare rafinate din restaurantele de top. Dacă în trecut majoritatea fazanilor erau exportați, în prezent, aceștia sunt tot mai căutați pe piața internă, unde prețul unui fazan începe de la 55 de lei, în funcție de vârstă.

Făzănăria continuă să fie un pilon important în conservarea și perpetuarea acestei specii, îmbinând tradiția cu standardele moderne de creștere a păsărilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews