Persoana de afaceri care a oferit geanta cu bani lui Dumitru Buzatu afirmă că nu a implicat în nicio acțiune de denunțare împotriva liderului Consiliului Județean Vaslui și susține că acesta a fost inclus în mod accidental în interceptările efectuate de DNA.

„Toată povestea asta a plecat din anul 2021 când se făcuseră niște lucrări spun ei neconforme pe loturile 1 și 2. În momentul respectiv s-a cerut o expertiză. Eu am cerut să facă o contraexpertiză, ei nu au vrut, au spus că să o facă tot expertul care a realizat expertiza. Dar eu am văzut-o că este cam dubioasă și am spus ‘Măi, omule, nu cred că e corect, dacă el a făcut o expertiză și eu fac o contraexpertiză, tot cu expertul ăsta?’ (…) ‘Tot tu ai dat cu capul, tot tu centrezi? Nu e corect’. Specialiștii de la Consiliu, dl director Toma și alții de acolo au spus că este normal să fac tot așa”, a afirmat Emil Savin, afaceristul poreclit „Farmazon”, într-o declarație difuzată luni de Antena 3.

„Eu am contactat avocații mei și mi-au spus că e ceva cusut cu ață albă, dacă faci chestia asta este o mită ascunsă și te duci la bulău. Atunci a fost denunțul pe care l-am făcut eu, nu l-am denunțat pe Buzatu, am denunțat expertiza respectivă. M-am dus cu acea expertiză la domnii de la DNA și le-am spus speța respectivă. De atunci a intrat în ascultare și prin ascultare a ieșit toată panarama asta de aici. Eu nu l-am denunțat pe Buzatu, am denunțat pe dl expert”, a adăugat omul de afaceri.

Mită în portbagaj

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost descoperit într-un caz flagrant de către procurorii anticorupție în timp ce primea o mită de 1,25 milioane de lei pentru a sprijini o companie să obțină un contract. Suma de bani a fost identificată de anchetatori în portbagajul vehiculului lui Dumitru Buzatu, imediat după ce acesta ar fi primit banii într-un restaurant.

Buzatu ar fi cerut bani unui om de afaceri din Cluj, în legătură cu atribuirea unui contract în valoare de 12.337.089 lei. Acesta viza reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *