S-a renuntat la scaderea plafonului pentru platile cash. Chiar si asa, potrivit noilor decizii ale coalitiei de guvernare exista si doua exceptii ce privesc plafonul de casa si avansul spre decontare. Cum nu toti prahovenii inteleg acesete aspecte de ordin economic si fiscal am cerut lamuriri din partea unui membru al Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei. Deputatul Rodica Paraschiv a explicat de ce nu mai au oamenii motiv sa se teama, atunci cand vine vorba despre restrictiile ce urmau sa fie implementate in lupta cu evazionistii.

Liderii Coalitiei de guvernare au anuntat deja ca renunta la reducerea plafonului pentru platile cash. Totul s-a intamplat dupa o sedinta in care au analizat propunerea ANAF adoptata deja, si care ar fi trebuit sa intre in vigoare pe 11 noiembrie. Doar ca au aparut doua exceptii care i-a bulversat si mai tare pe romani. Ce ar trebui exact sa inteleaga ei?

Cele doua exceptii: plafonul de casa pentru firme, de maxim 50.000 de lei, si avansul spre decontare de 1.000 de lei pe zi nu au efect asupra persoanelor fizice.

Exista si explicatii care sa vina in sprijinul deciziei initiale luate de guvernati in ceea ce priveste cash-ul. Masurile au impartit inca de la anuntarea lor Romania in doua, iar pe antreprenori si experti i-au determinat sa le critice dur.

Plafoanele pentru plata „cash” au fost initial publicate de ministerul Finantelor pe 19 septembrie, in cadrul „proiectului de lege privind unele masuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung”.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *