logo
RNTV Live

„Fantomatica” Academie a Oamenilor de Știință din România primește aproape 2 milioane de lei din partea Guvernului

bani bani bani
Andrei-Vlăduț Gușter

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de vineri un proiect de hotărâre prin care propune suplimentarea bugetului Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR) cu suma de 1,97 milioane lei. Această sumă include 845.000 de lei destinați indemnizațiilor membrilor acestei instituții, conform informațiilor publicate de G4Media.ro. Banii urmează să fie alocați din Fondul de rezervă bugetară.

Conform proiectului de hotărâre de guvern, se propune alocarea sumei de 985 mii lei din Fondul de rezervă bugetară către Academia Oamenilor de Știință din România. Această sumă este destinată cheltuielilor de personal și indemnizațiilor membrilor acestei instituții. Astfel, din totalul sumei propuse, 140 mii lei sunt direcționați către acoperirea cheltuielilor de personal, iar 845 mii lei sunt prevăzuți pentru plata indemnizațiilor membrilor academiei.

Se menționează că Academia Oamenilor de Știință din România a fost subiectul unor critici constante din partea mediului de cercetare, fiind percepută ca o instituție controversată și criticată pentru lipsa de relevanță științifică a activității desfășurate. Aceste critici au fost dublate de alocări anuale de bugete considerate extrem de generoase, conform informațiilor prezentate de Edupedu.ro.

Într-o anchetă realizată de Digi24, s-a evidențiat că Academia Oamenilor de Știință din România este una dintre instituțiile care adăpostesc oameni politici, oferindu-le un loc care nu se regăsește în cadrul Academiei Române.

Conform declarațiilor lui Adrian Badea, președintele AOSR, în 2020, această academie primește personalități deosebite care, deși nu sunt acceptate în Academia Română, merită o recunoaștere a valorii lor prin acordarea unor indemnizații, acesta menționând că sumele sunt relativ mici, câteva sute de lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor