O situație gravă pune în pericol mai multe familii din Slănic, după ce terenul din apropierea locuințelor lor a început să se surpe, lăsând în urmă un crater uriaș care devorează încetul cu încetul tot ce este în cale.

Groapa, având dimensiuni alarmante, s-a format în curtea unor locuitori din zonă încă din luna noiembrie a anului trecut. De atunci, problemele s-au acutizat și au făcut ca starea de alertă să devină constantă pentru familiile afectate.

„Ne-am trezit cu un crater la dimensiunea de jumătate de metru. În momentul acela noi am anunțat. Nu s-a făcut timp de trei luni, efectiv nimic. Ne-au lăsat pur și simplu să pice și casele și munca și tot. Efectiv nu i-a păsat nimănui”, a declarat un localnic.

Alunecările de teren par să afecteze casele de pe trei străzi, iar locuitorii sunt convinși că vina aparține salinei din Slănic. Autoritățile locale au fost contactate, însă răspunsurile primite nu au adus liniștea necesară comunității.

„Salina, în urma sesizării mele, mi-au dat un răspuns că nu e treaba lor”, a spus un alt localnic.

În ciuda demersurilor făcute la nivelul autorităților, soluțiile concrete pentru oprirea surpării terenului și prevenirea unor consecințe și mai grave nu au fost anunțate oficial. Unele familii au primit locuințe provizorii, însă sunt și oameni care aleg să rămână în casele afectate de pericolul iminent.

Autoritățile locale susțin că au demarat măsuri de intervenție odată ce problema a fost semnalată, însă nu au oferit detalii despre planurile de viitor pentru soluționarea situației.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *