logo
RNTV Live

False măicuțe, prinse de polițiști

The painted fingernails of an inmate of the Womens Prison of Brasilia is seen during preparations for the third annual beauty pageant titled Miss Penitentiary
Dudau Andreea Valentina

Persoane ce se pretindeau a fi călugărițe, oferind servicii religioase online, au fost arestate de către forțele de poliție!

Zece percheziții au fost desfășurate în cadrul unei anchete privind înșelăciunea și falsul informatic, după ce nouă persoane au pretins că sunt călugărițe și au oferit servicii religioase pe internet. Prejudiciul estimat în acest caz depășește suma de 250.000 de lei.

Echipe de polițiști și procurori au efectuat percheziții în Vrancea, Galați și Vâlcea. Potrivit declarațiilor polițiștilor, din cercetări a rezultat că între luna octombrie 2023 și prezent, nouă persoane cu vârste cuprinse între 18 și 75 de ani, din județele Vrancea, Galați și Vâlcea, ar fi creat mai multe pagini de internet pretinzând că sunt călugărițe și oferind servicii religioase, determinând în eroare mai multe persoane din țară și străinătate și obținând sume semnificative de bani.

Prejudiciul estimat în acest caz depășește 250.000 de lei. În urma perchezițiilor, anchetatorii au confiscat mai multe carduri bancare, documente de transfer bancar, telefoane mobile, computere, unități de stocare a datelor, precum și diverse sume de bani în valută (5.880 de euro, 23.700 de lei, 90 de lire sterline, 300 de dolari și 1.000 de lei moldovenești). Nouă persoane au fost duse pentru audieri.

Dintre acestea, trei, cu vârste între 18 și 24 de ani, din județele Vrancea și Galați, au fost reținute pentru 24 de ore, fiind acuzate de înșelăciune și fals informatic.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor