logo
RNTV Live

Fabrica Tesla din Germania își va relua activitățile săptămâna viitoare, după întreruperea furnizării de energie electrică

tesla-germania-fabrica
Dudau Andreea Valentina

Fabrica Tesla din Germania își va relua activitățile săptămâna viitoare, după ce furnizarea de energie electrică a fost întreruptă din cauza unui incendiu survenit în apropiere, posibil provocat!

Fabrica Tesla din Germania își va relua operațiunile săptămâna viitoare, conform declarațiilor șefului consiliului său de întreprindere. Acest lucru vine după o întrerupere a alimentării cu energie electrică, generată de un incendiu posibil provocat la un stâlp de electricitate din apropiere, care a dus la oprirea producției.

Fabrica de vehicule electrice Tesla din apropierea Berlinului a fost închisă începând cu data de 5 martie, în urma unui incendiu la un stâlp de electricitate din apropiere, eveniment pe care poliția îl investighează ca pe un act incendiar. Poliția germană a declarat că consideră autentică o scrisoare primită de la o organizație de extremă stângă numită Volcano Group, care a revendicat responsabilitatea incendiului.

“Vom reporni fabrica săptămâna viitoare”, a declarat Michaela Schmitz în fața câtorva sute de muncitori de la fabrica de vehicule electrice cunoscută sub numele de Gigafabrică.

Unii dintre angajați au afișat un banner pe care scria “Nu vom fi închiși!”

“În ciuda acestui incident regretabil, care va rămâne un capitol întunecat în istoria noastră, nu vom fi opriți”, a mai spus Schmitz.

Atacul a lăsat cei 12.500 de angajați ai șantierului în așteptare și a dus la o oprire a producției, estimându-se că Tesla nu va putea produce aproximativ 6.000 de vehicule pe săptămână, ceea ce ar genera pierderi de cel puțin câteva sute de milioane de euro.

Fabrica Tesla din Gruenheide a fost subiectul criticilor din partea localnicilor și a activiștilor de mediu, îngrijorați de impactul său asupra mediului. Schmitz a declarat că angajații Tesla vor primi informații despre reluarea activității în curând, fără a oferi detalii suplimentare despre momentul exact.

“Este dezolant să vedem că colegii noștri au fost obligați să stea acasă, în loc să contribuie la succesul tranziției energetice”, a mai adăugat Schmitz.

Tesla a anunțat anterior că fabrica ar putea rămâne fără energie electrică până la sfârșitul săptămânii viitoare. Parchetul federal al Germaniei a preluat ancheta asupra atacului incendiar, investigând acuzațiile de terorism și “sabotaj anticonstituțional”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor