Unilever, grupul anglo-olandez a anunţat că închide până la final de 2024 fabrica de detergent pudră de la Ploieşti, unde realiza brandul românesc Dero, urmând ca acti­vitatea să fie relocată.

„Colegii reprezintă principala noastră prioritate în momentul de faţă şi ne concentrăm eforturile pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru aceştia“, spune Gabriel Oprea, directorul fabricii din Ploieşti. 

Firma Unilever România, care operează producţia Unilever din Prahova – atât cea de condimente, cât şi cea de detergent, ambele de la Ploieşti – avea circa 630 de oameni la final de 2022, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Închiderea vine în urma faptului că a scăzut foarte mult cererea pentru acest  tip de detergent. În topul vânzărilor a ajuns detergentul lichid și cel de tip capsule.

Reprezentanţii companiei spun că brandul Dero nu va dispărea, conform ZF(Ziarul Finaciar). El era de altfel singurul nume românesc din industria dominată şi mărci străine precum Ariel, Tide, Omo sau Persil.

„Această schimbare nu va afecta disponibilitatea portofoliului de produse Unilever pentru consumatorii români.“ spun reprezentantii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *