Fabrica de bere din Ploieşti, amendată de Garda de mediu Prahova
Fabrica de bere Bergenbier din Ploiești a primit amendă usturătoare de la Garda de Mediu Prahova
Fabrica de bere Bergenbier din Ploiești a fost amendată de Garda de Mediu Prahova cu suma de 100.000 lei. Un ploieștean a sesizat faptul că frecvent în zona Podul Înalt se simte un miros puternic, deranjant, despre care a aflat de la niște angajați ai fabricii că apare ca urmare a procesului de fermentare.
După ce aspectele au fost prezentate în cadrul unui articol în ziarul Incomod, comisarul șef al Gărzii de Mediu Prahova s-a sesizat:
“Ca urmare a articolului privind sesizarea unui cetățean cu privire la mirosurile din zona fabricii Bergenbier, am efectuat un control la societate, ocazie cu care am descoperit mai multe nereguli, procedând la sancționarea societății Bergenbier cu amendă în cuantum maxim de 100.000 lei”, a declarat comisarul șef Antonio Spînu pentru ziarul Incomod.
Într-o adresă emisă redacției Incomod, Garda de Mediu spune că fabrica de bere a fost în controlul planificat anual în perioada 15 mai – 20 iulie și că, pe data de 20 iulie, ca urmare a sesizării, a fost verificată din nou.
În urma controalelor, Garda de Mediu a stabilit că valorile măsurate sunt mult sub limita impusă prin autorizația integrată de mediu și că, în procesul de fabricare a berii, fermentarea are loc în tancuri complet închise, etanșe și presurizate și că dioxidul de carbon rezultat din procesul de fermentare se recuperează integral, fiecare tanc fiind conectat la instalația de recuperare a CO2. Totodată, Garda de Mediu mai precizează că funcționarea sistemului este verificată, astfel încât orice scăpări accidentale să fie imediat identificate și remediate.
Însă, reprezentanții Gărzii de Mediu au identificat alte nereguli pentru care au sancționat Bergenbier.
“În timpul inspecției de mediu din anul 2018, au fost constatate încălcări ale prevederilor Autorizației integrate de mediu și deficiențe privind modul de gestionare a deșeurilor pe amplasament, drept urmare fiind aplicată sancțiune contravențională conform OUG 195/2005 privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare în cuantum de 100.000 ron și au fost trasate un număr de șapte măsuri de remediere a neconformităților constatate, măsuri cu termen de conformare imediat”, se arată în adresa emisă de Garda de Mediu Prahova.
Vezi mai jos documentul: