Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a dezvăluit într-o declarație la Cluj că una dintre prioritățile cheie ale României în viitorul apropiat este să-și regăsească poziția pe piețele tradiționale din Asia, cum ar fi cele din Singapore, Vietnam și Japonia.

„Recucerirea pieţelor tradiţionale a fost una dintre componentele pe care le-am avut în vedere, inclusiv de a profita industria românească, economia românească de pieţele şi de acordurile comerciale semnate de Uniunea Europeană cu ţările din Asia, vorbim despre Singapore, Vietnam, Japonia. Am pierdut destul de mult timp pentru ca aceste instrumente pe care statul român le are la îndemână în a sprijini antreprenorii români să ajungă pe alte pieţe nu au fost folosite aşa cum ar fi trebuit. (…) Vor urma în octombrie Comisia mixtă cu Coreea şi în noiembrie Comisia mixtă cu Vietnam. Sunt zone unde există potenţial de colaborare foarte mare, atât prin atragere de tehnologie prin investiţiile coreene, de exemplu, în România, dar şi de export în cazul companiilor româneşti. Există însă o stare de confort a antreprenorilor români şi atunci, pentru a-i putea extrage din zona lor de confort, este nevoie şi de implicarea statului român, de creare a acelor oportunităţi în a pune la un loc companiile din Coreea, din Vietnam, companiile din România şi, de ce nu, şi alte pieţe, cum ar fi cea japoneză. Acesta este un efort care va continua, schemele de ajutor de stat sunt o altă componentă”, a subliniat ministrul Economiei în cadrul unei conferințe de presă, alături de senatorul Vasile Dîncu.

Conform opiniei sale, este crucial ca cetățenii români să sprijine achiziționarea de produse autohtone.

„Ne străduim să susținem atât sectorul privat, cât și companiile de stat pentru a asigura o competiție corectă, astfel încât companiile românești să fie competitive pe piață cu produse de calitate. Astfel, sloganul ‘cumpără românește’ nu trebuie să rămână doar o idee, ci să devină parte a realității noastre zilnice. Prin achiziționarea de produse românești, susținem locurile de muncă ale celor implicați în acest domeniu, inclusiv aici, la Plafar,” a subliniat Ştefan Radu Oprea.

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a efectuat o vizită de lucru în județul Cluj, în cadrul căreia a inspectat societatea Plafar din Cluj-Napoca și alte întreprinderi cu capital românesc din Turda și Câmpia Turzii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *