Postarea in mediul online a fotografiilor in care apar copii, trebuie atent supravegheata. Asta pentru ca gestul facut de tot mai multi parinti, cu bune intentii, poate atrage dupa sine repercursiuni grave pentru micuti, spun specialistii. Sunt persoane cu anumite comportamente deviante pentru care aceste poze pot reprezenta o baza de date, si un punct de plecare spre actiuni de intimidare. Mai mult, anumite ipostaze surprinse de parinti, in care apar copii lor, vor putea fi interpretate in adolescenta, de catre tineri, drept umilitoare si defaimatoare.
Pentru parinti reprezinta o bucurie si o mandrie, totodata, sa posteze in spatiul public fotografii realizate in diverse perioade ale cresterii copiilor lor. De cele mai multe ori intentia este de a surprinde micutii in ipostaze pe care le considera amuzante, si pe care vor sa le stocheze drept amintiri. Doar ca gestul, aparent inofensiv, ar putea genera anumite probleme pe termen scurt, mediu si lung, celor mici. Efectul ar putea geera reactii si in perioada de adolescenta.
Iar apoi, poate cea mai grava dintre situatii, o reprezinta expunerea in spatiul public, la care au acces si persoanele care dau dovada de comportamente bizare.
Tocmai de aceea, din punct de vedere legal, adolescentii care au implinit varsta de 14 ani, pot sa dea acceptul ca poze cu ei sa fie afisate in mediul online. Asta pentru ca la maturitate copilul poate simti anxietate, si sa dezvolte temperamente complusiv-obsesive.
Specialistii recomanda ca postarea de fotografii in mediul online cu cei mici sa se faca doar daca este neaparata nevoie. In plus, sa se aiba in vedere ipostazele, vestimentatia si alte aspecte care il pot expune intr-un mod negativ pe copil.