logo
RNTV Live

Expoziție inedită de pictură la Muzeul Memorial „Nicolae Iorga”

17_11_22_Iorga
Mihai Constantinescu

Expoziție inedită de pictură la Muzeul Memorial „Nicolae Iorga”

Muzeul Memorial „Nicolae Iorga”, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova,  invită prahovenii joi, 17 noiembrie 2022, ora 11:00, la sediul său din Vălenii de Munte, la vernisajul expoziției de pictură „Mișu Popp (1827 – 1892). O galerie de portrete – mărturii sociale și istorice”.

Adevărate documente, tablourile sale de rezonanţă romantică, cu elemente caracteristice stilului Biedermaier surprind, în reprezentări plastice ce depășesc normele și idealurile picturii academiste, viața societății în care talentatul pictor transilvănean a trăit și a creat. Bine concepute și executate, lucrările lui Mișu Popp rămân, mărturie peste timp, o dovadă a talentului și sârguinței acestui artist credincios ținutului său natal, profund atașat idealului de unitate națională a poporului român.

Expoziția cuprinde o selecție de 15 lucrări de pictură: personalităţi istorice, culturale, figuri din societatea ardeleană și bucureșteană a epocii reunite într-o galerie reprezentativă de portrete realizate între anii 1866 – 1882.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor