Sursă: Facebook

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova organizează expoziția „Arheologie și detecție”, cu prilejul Zilelor Europene ale Arheologiei, la sediul său din Ploiești, str. Toma Caragiu, nr. 10.

De vineri, 16 iunie 2023, publicul larg și iubitorii de istorie sunt invitați să descopere excepționalele descoperiri arheologice recente din județul Prahova.

Manifestarea se înscrie în evenimentele care marchează Zilele Europene ale Arheologiei, ediția 2023, desfășurate în perioada 16-18 iunie.

Zilele Europene ale Arheologiei au început în 2010, la inițiativa Ministerului Culturii din Franța și sub coordonarea Institutului Național de Cercetări Arheologice Preventive (INRAP).

Această sărbătoare anuală a arheologiei s-a extins în alte 17 țări europene, inclusiv România începând cu anul 2020.

Expoziția „Arheologie și detecție” vrea să promoveze disciplinei arheologiei în rândul publicului larg, evidențiind cercetările arheologice care stau la baza expozițiilor muzeale. Se dorește stimularea interacțiunii dintre arheologi și cetățeni, precum și creșterea gradului de conștientizare a importanței patrimoniului arheologic în rândul autorităților locale și al publicului.

Vizitatorii vor avea ocazia să admire descoperiri arheologice excepționale, obiecte din diverse perioade istorice și să descopere diversitatea culturală europeană atestată de arheologie. Prin intermediul acestei expoziții, se urmărește și creșterea gradului de promovare a arheologiei și a patrimoniului arheologic în mass-media.

Expoziția „Arheologie și detecție” este o oportunitate de a explora trecutul județului Prahova prin intermediul descoperirilor recente și de a înțelege mai bine rădăcinile culturale și istorice ale acestei regiuni.

Vizitarea expoziției este deschisă publicului începând de astăzi și se va încheia în data de 18 iunie 2023.

Sursă: Facebook

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *