O explozie produsă în această dimineață, pe strada Panduri din Poiana Țapului, a dus la rănirea gravă a două persoane. Deflagrația, provocată de acumularea de gaze de la o butelie, nu a fost urmată de incendiu. La fața locului au intervenit rapid echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Sinaia, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, fiind suplimentate de o ambulanță SAJ Prahova.

Pompierii au găsit două victime rănite, pe care le-au extras și le-au acordat îngrijiri medicale de urgență la locul incidentului. Cele două persoane au fost ulterior transportate către Unitatea de Primiri Urgențe Ploiești, cu ambulanțele SMURD și SAJ.

Un bărbat în vârstă de 57 de ani a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 40% din suprafața corpului, inclusiv fața, toracele anterior, abdomenul și membrele superioare. Cealaltă victimă, un bărbat de 61 de ani, a suferit arsuri similare pe aproximativ 25% din corp, la nivelul feței și membrelor superioare. O ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă, dotată cu medic, s-a deplasat de urgență pentru a prelua una dintre victime de pe traseu.

Echipele medicale continuă să monitorizeze starea răniților, aceștia fiind în stare conștientă, dar cu arsuri severe. Ancheta este în desfășurare pentru a stabili cu exactitate circumstanțele exploziei.