În prezent, salvatorii montani informează că există un risc semnificativ de avalanșe în Masivul Bucegi și în Munții Făgăraș. În Brașov, echipele Salvamont au instalat panouri de avertizare pentru a informa cu privire la pericolul iminent

Conform informațiilor furnizate de salvatorii montani, în prezent, riscul de avalanșă în Masivul Bucegi și în Munții Făgăraș este evaluat la 3 din 5, indicând un risc însemnat.

„Având în vedere datele obținute din observațiile nivometeorologice efectuate de ANM, condițiile meteorologice actuale și stratul de zăpadă recent depus, vă recomandăm să vă informați cu privire la starea vremii înainte de a selecta un traseu turistic. De asemenea, este important să ascultați sfaturile și recomandările salvatorilor montani și să evitați deplasarea în zonele cu risc de avalanșă”, au transmis oficialii Salvamont Brașov sâmbătă după-amiază.

Ei au adăugat că echipa Salvamont Victoria din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov a desfășurat în ultimele zile mai multe acțiuni de patrulare preventivă în Munții Făgăraș, instalând indicatoare cu avertismentul „PERICOL DE AVALANŞĂ”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *